PODNO GRIJANJE

Inovativno podno grijanje

Potražnja za podnim grijanjem, uz brigu o okolišu, raste iz dana u dan. Uz Schlüter-BEKOTEC-THERM sustav podnog grijanja imate najbolje od oba svijeta. Ova nagrađivana inovacija koristi modularni sustav nazvan Schlüter-BEKOTEC i omogućuje korištenje manje materijala za estrih, što uz uključivanje ostalih komponenti znači da se pod može grijati na nižim ulaznim temperaturama uz korištenje manje energije i materijala u cjelini.

Nikad lakši sustav ugradnje

Za instalatere na tržiđtu  ne postoji lakši sustav ugradnje, a uz dodatak obuke izravno s proizvođačem možete se osjećati ugodno i sigurno znajući da smo tu da vam pružimo podršku u svim fazama projekta. FLOOR.HR uz suradnju sa Schlüter centralom pruža usluge dizajna te dajemo proračunsku ponudu u roku od nekoliko dana. Nakon što dobijemo ulazne informacije, dizajniramo cijeli sustav s najsuvremenijim softverom koji će vam pružiti potpune planove s detaljima instalacije.

Prednosti sustava BEKOTEC THERM

Ušteda energije i novca

Za razliku od radijatora, sustavi podnog grijanja koriste niže temperature vode jer imaju veću površinu od radijatora. Takozvana ulazna  temperatura vode stoga može biti nekoliko znatno niža, čime se štedi energija. Time je račun za grijanje niži.

Estetika prostora bez radijatora

Recite zbogom glomaznim radijatorima koji zauzimaju prostor. Njihovim uklanjanjem učinit ćete više od poboljšanja izgleda vašeg životnog prostora: sa sustavom grijanja pomaknutim ispod poda, stvarate više prostora koji se može koristiti za namještaj.

Jednaka klima u svim sobama

Konvencionalni sustavi grijanja raspoređuju temperaturu s jedne strane prostorije, obično s prozora. To dovodi do strujanja s neujednačenim temperaturama. U slučaju površinskog grijanja, temperatura dolazi s velike površine kako bi se prostorija ravnomjerno zagrijala.

Konstantno higijenski čista površina poda

Vlaga se lako suši na grijanim podovima. To su loše vijesti za bakterije, gljivice i grinje. Bilo da želite postaviti sanitarni pod u svoju kupaonicu ili kuhinju, ili imate malu djecu, sustav podnog grijanja savršeno je rješenje za vaš dom.

Alergičari lakše
dišu

Za one koji pate od alergija na prašinu, sustavi podnog grijanja pravo su otkriće: ne samo da ima manje alergena koje proizvode grinje, nego suhi, grijani pod također lišava problematične grinje njihovog životnog okruženja, osobito u kombinaciji sa lakšim održavanjem popločanih podova.

Hlađenje
ljeti

BEKOTEC-THERM omogućuje  hlađenje prostora ljeti jednostavnim prebacivanjem kontrola na rad hlađenja. Ovaj sustav podnog grijanja koristi površinsku temperaturu kako bi vaš životni prostor bio ugodno hladan bez većih napora. Rashladni sustavi BEKOTEC-THERM-a mogu sniziti sobnu temperaturu do 3°C u usporedbi s nehlađenim prostorima.

Niska visina montaže = niski estrih = kratko vrijeme izgradnje

Bilo da se radi o restauraciji postojećih objekata ili gradnji vašeg doma iz snova, sa svojom vrlo niskom visinom montaže, Schlüter-BEKOTEC-THERM zajamčeno odgovara vašem građevinskom projektu i omogućuje kratko vrijeme izgradnje. Pločice za vaš keramički toplinski pod mogu se postaviti na Schlüter-DITRA odvajajuću membranu unutar 1-2 dana.
Nije iznenađujuće da je BEKOTEC sustav prvi izbor iskusnih dizajnera i projektanata kada se radi o renovaciji i potrebi za brzom ugradnjom!

Minimalna visina montaže Schlüter-BEKOTEC-THERM sustava štedi cca 70 kg volumena estriha po kvadratnom metru u usporedbi s konvencionalnim sustavima podnog grijanja. Ovaj iznimno tanak sustav stoga je idealno prikladan za projekte restauracije i modernizacije prostora. Naš keramički termokomforni pod može se postaviti u visini od 20 mm do gornjeg ruba estriha. To je opcija, primjerice, u slučajevima kada se zbog konstrukcijskih razloga moraju isključiti drugi sustavi podnog grijanja. Niska visina montaže Schlüter-BEKOTEC-THERM-a također je korisna za projekte "neinvazivne" sanacije - nema značajan utjecaj na visinu stropa, a sustav se može postaviti direktno preko postojećih pločica ili na sam estrih.


Napravite sami okvirni  izračun investicije putem kalkulatora na linku ispod.

KALKULATOR CIJENA SUSTAVA 

Prednosti patentiranog Schlüter-BEKOTEC-THERM sustava

  • Nema potrebe za čekanjem da estrih sazrije

  • Dugotrajno funkcionalno grijanje je nepotrebno

  • Manje materijala = kraće vrijeme izgradnje

  • Sveukupno, sustav štedi do šest tjedana vremena izgradnje

  • Nema problema s koordinacijom i kompatibilnošću, jer sve komponente vašeg sustava grijanja isporučuju se iz jednog izvora - Schlüter-Systems.

Prednosti za statiku i strukturu objekta

  • Manja težina površine dovodi do manjih naprezanja za statiku vaše građevinske konstrukcije.

  • Manji volumen estriha znači manju vlažnost konstrukcije u fazi izgradnje.